Muratdere Bakır-Molib Projesi Hayata Geçiriliyor


Pragma AŞ tarafından ülkemiz ekonomisine kazandırılan bu projeler satın alım işlemlerinden sonra verimli çalışmaların gerçekleştirildiği projelere dönüştürülmüştü. Tüm resmi izinleri alarak ilerleyen Pragma AŞ, uzun yıllar boyunca ruhsat sahası içerisinde ortalama olarak ortalama tenörleri %0.52 Cu (Bakır), 125 ppm Mo (Molibden) olan 16 tonluk cevher rezervini açıklamıştı.
Ortaya çıkan bu rezervin Türkiye ekonomisine kazandırılması için ise Pragma AŞ ve Muratdere Madencilik tarafından yeni bir projeye daha start verildiği açıklandı.
Toplam yatırım bedelinin 210 milyon TL olacağına kesin gözüyle bakılan projenin işletme harcamalarının ve giderlerinin ise 680 milyon TL olacağı söyleniyor. Bakır ve molibden ihracatlarının ise 1.9 milyar TL gelir getireceği söyleniyor. Türkiye ekonomisine bu projenin katkısının ise 3.2 milyar TL olacağı söyleniyor.

Bilecik, son yılların en kapsamlı ve en geniş bakır-molibden madeni projesine ev sahipliği
yapmaya hazırlanıyor. Muratdere Madencilik tarafından açıklanan yeni proje Bilecik’in yenilenen yapısının ön plana çıkmasını sağlayacak.
Bozüyük ilçesinin Muratdere köyünde yer alan 90’ların başında madenciliğin en önemli maden firmalarından MTA tarafından düzenlenen maden sahaları 2000’lere gelindiği zaman yabancı bir şirket tarafından satın alınmış ve çalışmalara başlanmıştı.
Geliştirme çalışmalarına devam eden yabancı şirket, 2012 yılında projeyi %100 yerli olan Pragma Kurumsal Finansman A.Ş’ye satmıştı.
Ülke ekonomimize, Pragma A.Ş tarafından kazandırılan bu projeler satın alım işlemlerinin ardından verimli çalışmaların gerçekleştirildiği projelere dönüştürüldü.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pragma AŞ ve Muratdere Madencilik Bakır-Molib Projesi Bilecik’te Hayata Geçirilecek

Pragma AŞ’den Yeni Yatırım Projesi

Bilecik’in Gelişimine Katkı Sağlayacak Yeni Bakır-Molib Projesi