Bilecik’e Yeni Bakır-Molib Projesi


Muratdere Madencilik ve Pragma A.Ş, son yılların yükselen şehri Bilecik’te dev bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bilecik’te Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı bakır-molibden madeni tesisi yatırımları yapacak olan Muratdere Madencilik ve Pragma A.Ş’nin ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlaması planlanıyor.
Bozüyük ilçesinin Muratdere köyünde bulunan ve 90’lı yıllarda madencilik alanının en önemli isimlerinden olan MTA tarafından yürütülen maden sahaları 2000’li yıllarda yabancı bir şirket tarafından satın alınmış daha sonra geliştirme çabaları yapan yabancılar projelerini daha sonra Pragma A.Ş ‘ye satmışlardı.
Satın alım işleminden sonra faaliyetlerine hemen başlayan Pragma A.Ş 2012 yılında satın aldığı projeden sonra daima çevreyi koruma tutumuyla  hareket etmiş, bu doğrultuda ileri mühendislik ve sondaj çalışmalarını sürdürmüştü.
Pragma A.Ş ülkemize kazandırdığı projeler ile daima ekonomimize katkıda bulunmuştur. Pragma A.Ş 2012 yılında satın aldığı projeden sonra çevreye karşı duyarlı çalışmalar yaparak ileri mühendislik ve sondaj çalışmalarına devam etmiştir.
Uzun yıllar yapılan çalışmalar sonucunda, ruhsat sahaları içerisinde ortalama tenörleri %0.52 Cu (Bakır), 125 ppm Mo (Molibden) olan 16 milyon tonluk cevher rezervini ortaya çıkartmıştır. Ortaya çıkan rezervin Türkiye ekonomisine kazandırılabilmesi için ise son günlerde yeni bir projenin daha hayata geçirileceği konuşuluyor.
Pragma AŞ tarafından yapılacak  yeni projenin yatırım bedelinin 210 milyon TL olacağı tahmin edilirken, projenin tahmini işletme harcamalarının ise 680 milyon TL olacağı  belirtiliyor. 1.9 milyar TL gelir elde edeceği söylenen projenin Türkiye ekonomisine ortalama olarak 3.2 milyar TL katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pragma AŞ ve Muratdere Madencilik Bakır-Molib Projesi Bilecik’te Hayata Geçirilecek

Pragma AŞ’den Yeni Yatırım Projesi

Bilecik’in Gelişimine Katkı Sağlayacak Yeni Bakır-Molib Projesi