Bilecik’in Gelişimine Katkı Sağlayacak Pragma AŞ Projesi


Bir Pragma A.Ş iştiraki olan Muratdere Madencilik, son yılların yükselen değerlerinden olan Bilecik’te yeni bir bakır molibden ve flotasyon tesis yatırımı yapmaya hazırlanıyor.
Yapımı tamamlandığında Türkiye’nin en kapsamlı bakır molibden tesisi yatırımı olacak olan proje aynı zamanda ülke ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacak.
Bilecik’in Bozüyük ilçesinin Muratdere köyünde bulunan ve 90’lı yıllarda madenciliğin en önemli isimlerinden olan MTA tarafından işletilmekte olan maden sahaları 2000’li yılların başında yabancı bir şirket tarafından satın alınmış 2012 yılında da Pragma A.Ş tarafından satın alınan proje Türkiye ekonomisine başarı ile kazandırılmıştı.
Pragma A.Ş gerekli tüm resmi izinleri alarak ileri mühendislik ve sondaj çalışmalarını tamamlamıştı.
Yıllardır çalışmalarını sürdüren Pragma A.Ş ruhsat sahası içerisinde ortalama tenörleri %0.52 Cu (Bakır), 125 ppm Mo (Molibden) olan 16 milyon tonluk bir cevher rezervi olduğunu belirtmişti.
Ortaya çıkarılan rezervin ekonomimize kazandırılması ise yeni yatırım projesi ile bugünlerde destekleneceği söyleniyor.
Toplam yatırım bedelinin 210 milyon TL olacağı söylenen ve tahmini olarak işletme harcamalarının 60 milyon TL olacağı söylenen bakır ve molibden ihracatından ise 1.9 milyar TL gelir elde edilecek. Türkiye ekonomisine ise bu projenin getirisi 3.2 milyar TL olacağı belirtiliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pragma AŞ ve Muratdere Madencilik Bakır-Molib Projesi Bilecik’te Hayata Geçirilecek

Pragma AŞ’den Yeni Yatırım Projesi

Bilecik’in Gelişimine Katkı Sağlayacak Yeni Bakır-Molib Projesi